Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه جهادی شهید حاج قاسم سلیمانی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کرمان با راه‌اندازی پویش کتاب‌های مهربانی، در تلاش است تا با جمع‌آوری کتب کمک آموزشی قدمی در راستای برقراری عدالت آموزشی بردارد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، فاطمه پورعابدینی؛ مسئول گروه جهادی شهید حاج قاسم سلیمانی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کرمان، سیستم فعلی پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها از طریق کنکور سراسری، هرساله هزاران دانش آموز با شرایط متفاوت را، به وسیله آزمونِ یکسان، با یکدیگر مقایسه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابزار‌های متعددی وجود دارد که مسیر دستیابی به رتبه‌های برتر و پذیرش در دانشگاه‌های ممتاز را سهل می‌سازد، اما همه دانش آموزان به طور یکسان از این امکانات برخوردار نیستند. بسیاری از دانش آموزان، توان مالی برای خرید کتاب‌های تست و استفاده از سایر امکانات جهت آمادگی برای کنکور سراسری را ندارند. این عامل در کنار عوامل دیگر، شرایط ناعادلانه‌ای را برای عده کثیری از دانش آموزان رقم زده است.

اسامی رتبه‌های برتر کنکور سراسری در حالی اعلام می‌شود که بیشترین نفرات برتر از مدارس خاص و پولی هستند. دانش‌آموزانی که با توجه به توانایی پرداخت هزینه‌های سنگین این نوع مدارس به علاوه مخارج بالای شرکت در کلاس‌های آمادگی کنکور قطعا متعلق به قشر بالا و مرفه جامعه هستند. سال گذشته نیز تمامی رتبه‌های برتر را دانش‌آموزان همین مدارس به خود اختصاص دادند.

حقیقتی که در این اتفاق نمود بارزی یافته است، فقدان عدالت آموزشی در سیستم آموزش و پرورش جامعه ماست. آموزش در این ماجرا نه یک امر حتمی و ضروری در بهترین شکل و حالت آن که کالایی است که برای خرید بهترین نوع آن باید مبالغ بیشتری پول پرداخته شود، رویکردی کاملا برخلاف اصل ۳۰ قانون اساسی است. در این رویکرد دانش‌آموز کم‌بضاعت، دانش‌آموز منطقه محروم یا دانش‌آموز روستایی کم‌برخوردار به دلیل عدم توانایی خرید بهترین نوع کالا ناچار است با نازل‌ترین جنس سر کند یا اینکه در مواردی حتی از ادامه آموزش انصراف دهد.

نگاهی به دانش‌آموزانی که به دلیل نبود امکانات آموزشی یا به دلیل عدم توانایی در پرداخت هزینه  از قطار تحصیل جا مانده‌اند و حمایتی هم نمی‌شوند گواهی بر این مدعاست.

 

پویش کتاب مهربانی

گروه جهادی شهید حاج قاسم سلیمانی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کرمان، با راه اندازی پویش کتاب‌های مهربانی، در تلاش است تا با جمع آوری کتب کمک آموزشی و قرار دادن آن‌ها در اختیار دانش آموزان نیازمند و مستعد، به سهم خود، قدمی در راستای برقراری عدالت آموزشی بردارد.

این پویش، از شهریور ماه ۱۴۰۰ با انتشار پوستر آن در رسانه‌های مختلف استان کرمان و سایر استان‌ها و همچنین شبکه سازی بین دانشجویان و دانش آموزان فارغ التحصیل جهت اطلاع رسانی این پویش، آغاز شد.

 

به همراه شبکه سازی، برای تعدادی از شهرستان‌های استان کرمان نماینده‌ای انتخاب شد که کار ویژه این نمایندگان، تلاش میدانی جهت جمع آوری کتاب از طریق سر زدن به مدارس سطح شهر و گفتگو با مدیران مدارس بود. با مدیریت این نمایندگان، کتاب‌های اهدا شده در همان شهر جمع آوری و بین دانش آموزان آن شهرستان پخش شدند که البته باتوجه به نیاز دانش آموزان جنوب استان، کتاب‌های بیشتری به آن مناطق انتقال داده شد.

 

تا به حال نزدیک به ۲۰۰ جلد کتاب مربوط به سه رشته علوم انسانی، تجربی و ریاضی از استان کرمان و دیگر استان‌ها مثل اصفهان، فارس، آذربایجان غربی و... جمع آوری شده است.

مبنای انتخاب دانش آموز برای امانت دادن کتاب، نداشتن توانایی مالی جهت خرید این کتاب‌ها و از طرفی مستعد و تلاشگر بودن آنهاست.

همکاری مدیران مدارس، معلمین و جهادگران طرح جهاد تربیتی، برای شناسایی این دانش آموزان، ستودنی و قابل تقدیر است.

تا کنون حدود ۳۰ دانش آموز از شهرستان‌های مختلف مثل رودبار جنوب، کهنوج، انار، رفسنجان، سیرجان، کرمان، بافت، رابر و حتی قشم و... تحت پوشش طرح کتاب‌های مهربانی قرار گرفته اند.

جمع آوری کتب، شناسایی دانش آموزان و امانت دادن این کتاب‌ها به آن‌ها همچنان ادامه دارد و روز به روز زنجیره این مهربانی گسترده‌تر از قبل خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پویش کتاب های مهربانی کرمان دانشگاه فرهنگیان کرمان گروه جهادی دانشگاه فرهنگیان کرمان کتاب های مهربانی عدالت آموزشی دانش آموزان گروه جهادی پویش کتاب دانش آموز جمع آوری کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۳۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند

در برنامه بالاتر موضوع تنوع مدارس مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و نظرات مختلف بررسی شد. معاون سابق آموزش و پرورش به عنوان مخالف تنوع مدارس و  رئیس سابق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان به عنوان موافق تنوع مدارس با یکدیگر به گفت و گو پرداختند.

ابراهیم سحرخیز، معاون سابق آموزش و پرورش گفت: تنوع مدارس به شرطی که باعث عدالت آموزشی شود مشکلی ندارد. 

وی افزود: اگر مدارس نمونه دولتی در روستاهایی که   نیروی انسان قوی ندارد و نسبت به شهر امکانات کافی ندارد ایجاد شود و باعث عدالت آموزشی میان دانش آموزان شهری و روستایی شود مشکلی ندارد.

او ادامه داد: به طور کلی ما ۲ نوع مدرسه پول بگیر و رایگان داریم .

وی  با بیان این که حدود ۱/۱۲ درصد دانش‌آموزان در مدارس تیزهوشان تحصیل می‌کنند؛ اظهار کرد: ما دانش‌آموزانی داریم که ممکن است در رشته‌های نظری تیزهوش نباشند اما در ورزش یا رشته‌های هنری تیزهوش باشد آیا دانش آموزان روستاها و عشایر نیز وارد مدارس تیزهوشان می‌شوند.

 او ادامه داد: مدرسه باید واقعیت جامعه باشد. متاسفانه مدارس دولتی نماد فقر است. مدارس ما در حال حاضر ۲ قطبی هستند و  طبقاتی شده اند. براساس یک گزارش در سال ۱۳۹۲ توسعه مدارس سمپاد و‌ نمونه دولتی مانع توسعه مدارس غیردولتی است. بر اساس یک آمار حدود ۵۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود به دانش آموزان آموزش می‌دهند و به بیان دیگر که این معلمان غیرمتخصص هستند.

سحرخیز تصریح  کرد: مدارسی همچون هیت امنا، غیردولتی یک ماه قبل از شروع مدارس  نیرو انسانی خود را گرفته است اما در مدارس دولتی تراکم جمعیت (کلاس ۴۰ نفره) نیروی غیرمتخصص است و معلم ها ناراضی هستند.

وی افزود: به شرطی که تمام مدارس  در سراسر ایران درس را آموزش بدهند و عدالت آموزشی ایجاد شود تنوع بد نیست.   

فاطمه مهاجرانی، رئیس سابق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان هم گفت: مدارس سمپاد مدرسه تخصصی با نیازهای ویژه است ما باید مدارس را به جای خود برگردانیم البته ما کمبودهایی داریم که باید رفع شود اما حذف مدارس کار درستی نیست.

وی افزود: امیدواریم ما به جای دانشمند اندیشمند تربیت کرده و درک را به آن‌ها آموزش دهیم. بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باید دست مدیران را آزادتر بگذاریم اما متاسفانه این اتفاق نمی‌افتد.

او ادامه داد: ما باید تمام معلمان را توانمندسازی کرده تا آن‌ها بتوانند نیروی متخصص تحویل جامعه بدهند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • نگاهی به فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان قم+ فیلم
  • برگزاری اردوی مدرسه تربیتی شهید سلیمانی ویژه دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در کرمان
  • تشکیل کارگروه دانش‌آموزان نخبه‌پرور در مدارس سما ضروری است
  • تشکیل کارگروه دانش‌آموزان نخبه پرور در مدارس سما ضروری است
  • کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • موافقت دولت با راه‌اندازی دانشگاه فرهنگیان در گلپایگان
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • توجه به دغدغه‌های فرهنگیان مورد تاکید جدی است
  • مهمترین مأموریت آموزش و پرورش تربیت تمام ساحتی است